Fotootjes van mijn GPS-'installatie':
Natuurlijk valt op de footoos te klikken voor de grotere versie.


Mijn nederige werkplek. De rommel valt op het moment wel mee...


En dit is dan de antenne in zijn natuurlijke habitat: Mijn vensterbank.


Zoom-in op de antenne. De 'pilaar' is van karton gemaakt en is leeg, het enige 'spannende' is het kabeltje wat er omheen gewikkeld is.


De onderkant. Deze was in de bouwtekening compleet van een plaat metaal, ik vond zelf dat een stuk karton met alufolie erop geplakt het ook moest doen. De 2 draadjes die eruit steken zijn weer UTP-strengetjes. 50 ohm coaxiale kabel? Wasda? ;-)


Hoe het programma eruit ziet. Mja, een screenshot had idd ook gekund.


Close-up van de aansluiting van de 10-polige header aan mijn touwtjes voor serieel en 5 volt.


En de antenneaansluiting. Het weerstandje en het spoeltje zijn ervoor dat de GPS-ontvanger denkt dat er een actieve antenne aanhangt.


De GPS-software die ik inmekaar gezet heb voor mijn organizer-geval (IC35). Ik heb een rondje over het locale grasveld gelopen, het resultaat is goed te zien. Ik kan je aanraden om even op het plaatje te klikken om samen met de foto's hieronder een indruk te krijgen van nauwkeurigheid van de GPS-receiver.
De troep eromheen? Errm, nouja... Die is om aan te geven hoe klein mijn pda wel niet is ;)


Dit is een foto genomen vanuit het punt 't voor c' (Calslaan 6 voor de ingeweiden), je kijkt uit op 'cal1'.


Dit is een foto vanuit 't voor c' uitkijkend op 'cal5'. Let vooral op de witte bestelbus, daar ben ik voor de gein ook even omheengelopen. Het resultaat is duidelijk te zien op de PDA als het 'rondje' boven de c van 't voor c'.