Portretten

Al vanaf mijn jeugd teken en schilder ik portretten. Men kent mij vooral als portrettekenaar omdat ik vele oud- leerlingen en kennissen heb geportretteerd.

Voor mijn portretten gebruik ik potlood, olieverf of aquarelverf. Ter voorbereiding maak ik foto's of schetsen zodat langdurige poseersessies niet nodig zijn. Mijn streven is erop gericht om het wezen van het model uit te beelden, zowel m.b.t. het gelaat als de expressie van gezicht en houding. In een eerste gesprek en aan de hand van foto's bepaal ik welke pose en achtergrond hieraan beantwoorden. Tijdens het ontstaansproces van het schilderij houd ik de opdrachtgever via email en foto's op de hoogte.

De stijl van mijn portretten is verwant aan die van de Nederlandse meesters van de Barok vanwege de nadruk op de lichtbehandeling , het oog voor detail, de techniek en het materiaalgebruik: een combinatie van tempera en olieverf.

Als je een portret door mij wilt laten maken en je wilt graag weten wat daarvan de kosten zijn, kun je het contactformulier gebruiken (klik op "Contactformulier" van het menu hiernaast). Ik kan een nauwkeurige prijsindactie geven als je het formaat, het materiaal (potlood, olieverf of aquarel) en een beschrijving van de kleding en de achtergrond geeft.

aquarelportret deldenfragment student lucia lucia Lucia lezend grootmoeder model echtpaar Junk Jeroen Groepsportret Zelfportret Lowie Dame in Landschap


Werk in uitvoering.

Voorschets Onderschildering Overschildering 1 Overschildering 1 Eindresultaat